Gezocht: zeer ervaren ondernemende denkende doener! - Werken bij Humanitas
Menu +

hm_bollen

Gezocht: zeer ervaren ondernemende denkende doener!

Jouw ideaal is een samenleving waarin we op een natuurlijke manier voor elkaar van waarde zijn. Een wijk waar het leuk en goed wonen en werken is. Een buurt waarin we met elkaar een gezonde samen-leving vormen. Voor dat ideaal wil je graag je handen uit de mouwen steken. Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Organiseren en netwerken is jou op het lijf geschreven. Je bent voor alles een ondernemer. Je houdt niet van allerlei pop-up dingen, zonder dat die ergens toe leiden. Je bent in staat om grotere projecten op te zetten. Neemt mensen daarin mee. Maakt dingen af. Denkt in sluitende business cases, ziet reële kansen en durft de risico’s te nemen die nodig zijn om structurele verbeteringen in de wijk te realiseren. Dat laatste geeft je een kick. Je staat echt in dienst van de wijk en de mensen die daar wonen en werken. Werken vanuit de bedoeling. Dat is wat je motiveert. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn het zoveelste welzijnsbedrijf. Dat klopt. Totdat je bij ons binnenstapt. Bij ons geen rangen en standen, maar mensen met een eigen verantwoordelijkheid. Met elkaar maken wij ons sterk voor het ‘wel-zijn’ van de inwoners en ondernemers van Rotterdam Feijenoord. Dat doen we door te ondernemen. Door slim gebruik te maken van data. Door sleutelfiguren in de wijk te versterken en een informeel netwerk te realiseren. Door ons te concentreren op het versterken van de lokale economie. Door logische en leuke verbindingen tussen zorg, welzijn, sport en cultuur te leggen. En vooral door ons gezond verstand te gebruiken. Dat hopen we tenminste.

 

Functieomschrijving & werkzaamheden

Sinds 1 januari 2018 zijn wij verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht in Rotterdam Feijenoord (+70.000 inwoners en alle leuke en minder leuke dingen die bij een echte stadswijk horen).
Onze opdracht is het gebied structureel beter te maken. Daarvoor halen wij alles uit de kast.

Onderdeel van deze opdracht is dat wij een algemeen coördinerende rol spelen in de wijk. Dit betekent dat wij moeten zorgen voor een goede samenwerking tussen alle verschillende professionele organisaties in de wijk. Dit is een enorme uitdaging. Iedereen heeft hart voor de zaak. Maar iedereen heeft ook een eigen opdracht. En eigen organisatiebelangen. Dat vraagt om tact, strategisch inzicht en het lef om over de lijn van de inhoud stappen met elkaar te maken. Zodat we met elkaar het goede doen.

Wij werken in alles resultaatgericht, naar voorbeeld van de scrummethode. Korte sprints. Bijsturen. En door.

Naast scrummer ben je bij ons ook sociaal investeerder. Voor een sterke wijk is het belangrijk dat de mensen in de wijk vooral zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun wijk. Daarom dagen wij hen uit om onderdelen van de welzijnsopdracht zelf uit te voeren. Eigen initiatief en eigen projecten juichen wij toe. Wel zijn hier voorwaarden aan verbonden: goed businessplan, draagvlak in de wijk en het liefst een goed verdienmodel. Als sociaal investeerder beoordeel je de plannen, help je mee ze aan te scherpen en realiseer je met de mensen in de wijk de best mogelijke balans tussen kosten en maatschappelijke waarde.

Is dit een kantoorbaan? Zeker niet. Je staat met de ‘poten in de klei’ en draait je hand niet om voor allerlei uitvoerend werk. Want alleen zo ben je echt van toegevoegde waarde voor de wijk waarin je werkt.

Ons werk kenmerkt zich door de woorden: onafhankelijk, uitstekend overzicht, ondernemend, en vooral: dienstbaar, aan heel de wijk. Wij denken zelf dat een hbo’er/wo’er met de nodige (ondernemers)ervaring, die zich herkent in bovenstaande uitdaging, degene is die wij zoeken. Ben jij dat? Solliciteer dan!

 

Wat bieden wij?

  • Een algemeen team van ongeveer 30 mensen;
  • Geen hiërarchie, wel eigen verantwoordelijkheid;
  • Afwisselend bezig zijn op operationeel, tactisch en strategisch niveau;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Koffie uit een pot;
  • De vrije hand om met de wijk de wijk sterker te maken;
  • De rest, daar komen we wel uit.

 

Sollicitatieprocedure

Je kunt solliciteren door te mailen naar welzijn@stichtinghumanitas.nl. Mocht je vragen hebben, bel dan naar 010-236 52 10 en vraag naar Sharon Djadoenath. Als je CV en motivatie ons overtuigen, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn. Klikt het goed? Dan kun je per direct aan de slag. De gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats.

Top