Maatschappelijk werker Prostitutie Maatschappelijk Werk Stichting Humanitas Rotterdam Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel, 24 tot 32 uur per week - Werken bij Humanitas
Menu +

hm_bollen

Maatschappelijk werker Prostitutie Maatschappelijk Werk Stichting Humanitas Rotterdam Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel, 24 tot 32 uur per week

Je vindt het een uitdaging om seksuele diversiteit, seksuele gezondheid en seksuele weerbaarheid bespreekbaar te maken. Dat is voor jou vanzelfsprekend. Daar wil je dan ook graag je handen voor uit de mouwen steken. Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Adviseren en begeleiden is jou op het lijf geschreven. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

 

Wie zijn wij?

Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening.
Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, LHBTI-personen en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

De vacature voor Maatschappelijk werker is voor de afdeling Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW). Bij PMW maken wij ons sterk voor de emancipatie en (arbeids)positieverbetering van (ex)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel door het geven van informatie, advies en praktische en psychosociale hulp.
Functieomschrijving & werkzaamheden

PMW richt zich op hulp- en dienstverlening aan sekswerkers, voormalig sekswerkers en mensen die slachtoffer van uitbuiting en mensenhandel zijn geworden. Door het geven van advies, informatie en praktische en psychosociale hulp wil PMW bijdragen aan de emancipatie en (arbeids)positieverbe-tering van (ex)sekswerkers en slachtoffers mensenhandel. Vanuit PMW begeleid je mensen binnen kortdurende of langdurende hulpverleningstrajecten op maat, aansluitend bij de doelen van de cliënt. Tevens verricht je outreachend veldwerk in de seksbranche.

Een ander onderdeel is het geven van voorlichting en training aan jongeren, ouders en sociale professionals. Samen met een collega geef je op locatie voorlichting over het stellen van en respecteren van grenzen, de gevaren van het internet en sociale media en het voorkomen van jeugdprostitutie. Aandacht voor preventie van dadergedrag en signalering van actuele problematiek hoort daar zeker bij.

Het is dus noodzakelijk dat je oog hebt voor seksuele diversiteit, seksuele gezondheid en seksuele weerbaarheid en je kunt aansluiten bij onze visie.

Geen van je dagen zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Je moet houden van uitdaging en een ‘open mind’ hebben. Wij denken zelf dat een hbo’er MW of Sociaal Werk met de nodige ervaring, die zich herkent in bovenstaande uitdaging, degene is die wij zoeken. Als je tevens een seksuologische of didactische achtergrond hebt, word je uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
Ben jij dat? Solliciteer dan!

 

Wat bieden wij?

  • Een enthousiast team in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Koffie uit een pot;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8.

 

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot 9 december 2019 solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dan kun je per direct aan de slag.

Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.
Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Top