Ondernemende wijkregisseur, Stichting Humanitas Rotterdam, 32-36 uur per week - Werken bij Humanitas
Menu +

hm_bollen

Ondernemende wijkregisseur, Stichting Humanitas Rotterdam, 32-36 uur per week

Af en toe jeuken je handen om het welzijnswerk opnieuw vorm te geven. Jouw ideaal is dat het ‘wel-zijn’ van de wijk door wijkbewoners zelf kan worden vormgegeven. Voor dat ideaal wil je graag je handen uit de mouwen steken. Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Organiseren, netwerken en ondernemen is jou op het lijf geschreven. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

Wie zijn wij?

Wij zijn het zoveelste welzijnsbedrijf. Dat klopt. Totdat je bij ons binnenstapt. Bij ons geen rangen en standen, maar mensen met een eigen verantwoordelijkheid. Met elkaar maken wij ons sterk voor het ‘wel-zijn’ van de inwoners en ondernemers van Rotterdam Feijenoord. Dat doen we door slim gebruik te maken van data. Door sleutelfiguren in de wijk te versterken en een informeel netwerk te realiseren. Door ons te concentreren op het versterken van de lokale economie. Door logische en leuke verbindingen tussen zorg, welzijn, sport en cultuur te leggen. En vooral door ons gezond verstand te gebruiken. Dat hopen we tenminste.

Functieomschrijving & werkzaamheden

Per 1 januari 2018 zijn wij verantwoordelijk voor de welzijnsopdracht in Rotterdam Feijenoord (+70.000 inwoners en alle leuke en minder leuke dingen die bij een echte stadswijk horen).
Onderdeel van deze opdracht is dat wij een algemeen coördinerende rol spelen in de wijk. Dit betekent dat wij moeten zorgen voor een goede samenwerking tussen alle verschillende professionele organisaties in de wijk. Dit is een enorme uitdaging. Iedereen heeft hart voor de zaak. Maar iedereen heeft ook een eigen opdracht. Overal spelen zakelijke organisatiebelangen mee. En zorg er nu maar voor dat we met elkaar een goed eindresultaat halen. Om dit mogelijk te maken gaan wij met alle partijen werken via de scrummethode. Korte sprints. Resultaatgericht. Daarom zoeken wij een ‘sociale scrummaster’. Een hippe onzintitel natuurlijk. Maar wijkburgemeester klinkt nog vreemder. Al zou dat best een goede beschrijving zijn geweest: onafhankelijk, uitstekend overzicht en vooral dienstbaar aan heel de wijk.

Naast scrummaster ben je ook sociaal investeerder. Voor een sterke wijk is het belangrijk dat de mensen in de wijk vooral zelf verantwoordelijkheid dragen voor hun wijk. Daarom dagen wij hen uit om onderdelen van de welzijnsopdracht zelf uit te voeren. Eigen initiatief en eigen projecten juichen wij toe. Wel zijn hier voorwaarden aan verbonden: goed businessplan, draagvlak in de wijk en het liefst een goed verdienmodel. Als sociaal investeerder beoordeel je de plannen, help je mee ze aan te scherpen en realiseer je met de mensen in de wijk de best mogelijke balans tussen kosten en maatschappelijke waarde.

Voor alles ben je dus een netwerker: een ondernemende, resultaatgerichte netwerker die houdt van uitdaging. Grote uitdaging. Wij denken zelf dat een hbo’er/wo’er met de nodige ervaring, die zich herkent in bovenstaande uitdaging, degene is die wij zoeken. Ben jij dat? Solliciteer dan!

 

Wat bieden wij?

  • Een team van ongeveer 40 mensen;
  • Geen hiërarchie, wel eigen verantwoordelijkheid;
  • Afwisselend bezig zijn op operationeel, tactisch en strategisch niveau;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Koffie uit een pot;
  • De vrije hand om met de wijk de wijk sterker te maken;
  • Een functie voor 32 tot 36 uur;
  • De rest, daar komen we wel uit.

 

Sollicitatieprocedure

Je kunt solliciteren door te mailen naar welzijn@stichtinghumanitas.nl. Mocht je vragen hebben, bel dan naar 010-236 52 10 en vraag naar Anton van den Beukel of Caroline van Jaarsveld. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn. Klikt het goed? Dan kun je per direct aan de slag. De gesprekken vinden zo snel mogelijk plaats

Top