Vrijwilligerscoördinator Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel 24 uur per week Stichting Humanitas Rotterdam - Werken bij Humanitas
Menu +

hm_bollen

Vrijwilligerscoördinator Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel 24 uur per week Stichting Humanitas Rotterdam

Bijdragen aan een veilige omgeving waar LHBTI+personen elkaar kunnen ontmoeten. Sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel helpen hun netwerk & vaardigheden uit te breiden. Dat is waar onze vrijwilligers zich voor inzetten. Als vrijwilligerscoördinator wil jij dit graag aansturen en in goede banen leiden. Het coördineren van vrijwilligers is jou op het lijf geschreven en je hebt hier ruime ervaring mee. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

 

Wie zijn wij?

Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis. Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, LHBTI-personen en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

 

Taken en verantwoordelijkheden
Binnen de volgende projecten van het ESSM, zijn vrijwilligers actief:

 • het maatjesproject voor sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel;
 • de Roze Salons voor LHBTI-ouderen;
 • de LHBI+ Support en TransSupport groepsbijeenkomsten;
 • de opvangvoorziening voor slachtoffers van mensenhande;
 • Door2Door, het informatie- en dienstencentrum voor sekswerkers;
 • The Hang-Out 010 voor LHBTI-jongeren.

De vrijwilligers organiseren activiteiten, helpen onze cliënten hun netwerk & vaardigheden uit te breiden en wegwijs te maken in Rotterdam, gaan mee naar belangrijke afspraken, maken samen met de cliënt leuke uitstapjes of dragen als ervaringsdeskundige bij aan de groepsbijeenkomsten.

Voor het maatjesproject en de Roze Salons ben je projectcoördinator. Hiernaast ben je als vrijwilligerscoördinator verantwoordelijk voor het werven, selecteren en trainen van de vrijwilligers van het ESSM. Je zet de vrijwilligers in bij het juiste project en maakt de juiste koppelingen tussen cliënten en maatjes. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Je begeleidt de vrijwilligers, stuurt ze inhoudelijk aan en lost problemen op. Je registreert en rapporteert relevante informatie, doet de vrijwilligersadministratie en verzorgt (een deel van) de publiciteit en voorlichting rond de vrijwilligersprojecten. Hiernaast organiseer je ook gezamenlijke bijeenkomsten voor cliënten en vrijwilligers.

 

Jouw profiel

Het is noodzakelijk dat je affiniteit hebt met de doelgroepen, je (enige) kennis over seksuele- en genderdiversiteit bezit en je kunt aansluiten bij onze visie. Geen van je dagen zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Je moet houden van uitdaging en een ‘open mind’ hebben. In de avond werken hoort er ook bij.
Wij denken zelf dat een hbo’er, die aantoonbare ervaring heeft met projectmatig/resultaatgericht werken en coördinatie van vrijwilligers, degene is die wij zoeken.
Ben jij dat? Solliciteer dan! De sluitingsdatum is 3 mei 2019.

 

Wij bieden:

 • Een enthousiast team in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
 • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
 • Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8;
 • Koffie uit een pot;
 • De rest, daar komen we wel uit.

 

Solliciteren

Je kunt solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dan kun je per direct aan de slag.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Top