Maatschappelijk werker Frontoffice PMW Humanitas Rotterdam, 32 uur per week - Werken bij Humanitas
Menu +

hm_bollen

Maatschappelijk werker Frontoffice PMW Humanitas Rotterdam, 32 uur per week

Je vindt het een uitdaging om seksualiteit bespreekbaar te maken. Dat is voor jou vanzelfsprekend. Daar wil je dan ook graag je handen voor uit de mouwen steken. Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Adviseren en netwerken is jou op het lijf geschreven. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

 

Wie zijn wij?

Staan naast de ander, dàt is voor ons maatschappelijke dienstverlening. Bij ons geen rangen en standen, maar mensen met een eigen verantwoordelijkheid.
Met elkaar maken wij ons sterk voor de emancipatie en (arbeids)positieverbetering van (ex)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel door het geven van informatie, advies en praktische en psychosociale hulp. Deze afdeling Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW) is onderdeel van het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel van Stichting Humanitas.

Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis.

 

Taken en verantwoordelijkheden

Vanuit de Frontoffice geef je informatie en advies aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel en derden waaronder ouders en organisaties. Je voert aanmeld- en intakegesprekken met cliënten. Ook via het regionaal meldpunt jeugdprostitutie en mensenhandel komen meldingen binnen. Door middel van crisisinterventies stabiliseer je de situatie. Waar nodig organiseer en zet je direct hulp in. Dit is geen 9 tot 5 kantoor baan. Je verricht veldwerk in de seksbranche en je werkt nauw samen met diverse partners in de regio. Een ander onderdeel is het geven van voorlichting en training voor jongeren, ouders en sociale professionals. Samen met een collega geef je op locatie voorlichting over het stellen van en respecteren van grenzen, de gevaren van het internet en social media en het voorkomen van jeugdprostitutie. Aandacht voor preventie van dadergedrag en signalering van actuele problematiek hoort daar zeker bij.

 

Jouw profiel

Het is dus noodzakelijk dat je een echte netwerker bent, uitstekend contact hebt met jong en oud en affiniteit met de doelgroep hebt. Je moet houden van uitdaging, om kunnen gaan met allerlei soorten mensen en een ‘open mind’ hebben.

Wij denken zelf dat een hbo’er MW of Sociaal Werk met de nodige ervaring, die zich herkent in bovenstaande uitdaging, degene is die wij zoeken. Als je tevens een seksuologische of didactische achtergrond hebt, word je uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Ben jij dat? Solliciteer dan!

 

Wij bieden:

  • Een enthousiast team in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Koffie uit een pot;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Een tijdelijk dienstverband per direct wegens diverse zwangerschapsvervanging. Duur vooralsnog 8 maanden met mogelijke verlenging. Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8.

 

Solliciteren

Je kunt solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kennismaking onder het genot van een kop koffie.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Top